title
6a_1245x915px (1).png
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Rozpečený Troubelín

15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksSedlčanský Speciál Troubelín
  • 4 lžícepesto
  • 4 plátkyrajčata
  • rozmarýn
  • pepř
  • olivový olej
  • pečivo
SEDLCANSKY_Troubelin_2x100g_400x400px.jpg
  1. Připravte si Sedlčanský Troubelín, který je přímo určený k pečení. Při pečení se totiž krásně rozteče. Troubelín vložte do mističek, ve kterých se bude péct. Vršek sýra odkrojte.
     
  2. Pokrájejte si rozmarýn a nasypejte ho na sýr. Poté dejte na každý sýr jednu lžičku pesta. A nakonec plátek rajčete pokrájený na kostičky. Sýr přiklopte odkrojenou částí. Vršek osolte a udělejte do něj mřížku.
     
  3. Dále si pokrájejte kousky pečiva na tyčky. Tyčky z obou stran pokapejte olivovým olejem a posypte troškou rozmarýnu.
     
  4. Celý sýr a pečivo vložte do trouby nebo do kontaktního grilu. Po pár minutách se Troubelín rozpeče a bude se krásně táhnout. Tyčky pečiva namáčejte do sýra. Je to úžasná pochoutka k večeři, ale i na párty.

Výživové údaje na 100 g

energie
1330,9 kj / 316,9 kcal
tuky
26,8 g
sacharidy
4,5 g
z toho cukry
0,9 g
bílkoviny
15,1 g
sůl
1,4 g
vláknina
0,4 g