Svět sýrů - Sedlčansko-liptovská nakládačka
title
38a_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Sedlčansko-liptovská nakládačka

15 min + + 5 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 ksSedlčanský Hermelín Selský
  • 2 ksSedlčanský Hermelín Smetanový
  • 50 gLiptov brynza
  • 1 baleníLiptov uzené korbáčiky 75g
  • 50 gprorostlá Gazdovská slanina vcelku
  • 2 stroužekčesnek
  • 0.50 ksčervená cibule
  • 3 lžícekysané červení zelí
  • 2 čajová lžičkačerstvá majoránka
  • 1 čajová lžičkačervená mletá paprika
  • 1 čajová lžičkačerstvě mletý pepř
  • 1 hrstnasekaná čerstvá pažitka
  • 200 mlrostlinný olej
  • 1 dlborovička
SEDLCANSKY_Selsky_100g_400x400px.jpg
  1. Bryndzu si přendejte do větší misky, přidejte trochu oleje, červenou papriku, nasekanou pažitku, prolisovaný česnek a čerstvě namletý pepř. Všechno utřete do pěny.
     
  2. Tradiční Gazdovskou slaninu si nakrájejte na kostičky a na rozehřáté suché pánvi ji vypražte. Přendejte do misky. Ve stejné pánvičce poduste červené kysané zelí spolu s nadrobno nakrájenou červenou cibulí, přidejte majoránku a trochu kmínu. Nakonec zakápněte borovičkou a nechejte vychladnout.
     
  3. Všechny Hermelíny rozkrojte, vetřete do nich brynzovou pastu a přiklopte. Korbáčky nechejte vcelku.
     
  4. Začněte vrstvit do sklenice. Na dno dejte výstelku z červeného zelí, na něj naklaďte kostičky vypražené slaniny, kolečka parenice, Sedlčanský Hermelín. Přidejte pár bobkových listů a špetku soli. Když je sklenice plná téměř po okra, zalijte ji rostlinným olejem. Nechejte 2 dny uležet.

Výživové údaje na 100 g

energie
1738,0 kj / 413,8 kcal
tuky
39,4 g
sacharidy
1,5 g
z toho cukry
0,6 g
bílkoviny
10,2 g
sůl
1,1 g
vláknina
0,4 mg