Bryndzu si přendejte do větší misky, přidejte trochu oleje, červenou papriku, nasekanou pažitku, prolisovaný česnek a čerstvě namletý pepř. Všechno utřete do pěny.
Tradiční Gazdovskou slaninu si nakrájejte na kostičky a na rozehřáté suché pánvi ji vypražte. Přendejte do misky. Ve stejné pánvičce poduste červené kysané zelí spolu s nadrobno nakrájenou červenou cibulí, přidejte majoránku a trochu kmínu. Nakonec zakápněte borovičkou a nechejte vychladnout.
Všechny Hermelíny rozkrojte, vetřete do nich brynzovou pastu a přiklopte. Korbáčky nechejte vcelku.
Začněte vrstvit do sklenice. Na dno dejte výstelku z červeného zelí, na něj naklaďte kostičky vypražené slaniny, kolečka parenice, Sedlčanský Hermelín. Přidejte pár bobkových listů a špetku soli. Když je sklenice plná téměř po okra, zalijte ji rostlinným olejem. Nechejte 2 dny uležet.