title
slane-vafle-s-michanymi-vajicky.jfif
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Slané vafle s uzeným sýrovým steakem

15 min + + 5 min
2 porce

Budete potřebovat

  • 2 kssýrový steak Liptov
  • 100 ghladká mouka
  • 1 čajová lžičkaprášek do pečiva
  • 1 čajová lžičkasůl
  • 60 gmáslo
  • 60 gStrouhaný sýr Liptov
  • 70 mlacidofilní mléko
  • 70 gpikantní klobása
  • 200 gbílé fazole
  • 50 mlrajčatový protlak
  • 4 plátkyslanina
  • 2 ksvejce
Liptov_Steak_75g_400x400px.jpg
  1. Na pánvi si opečte nakrájenou klobásu. Přidejte fazole, rajčatové pyré a orestujte. 
  2. Přidejte špetku pepře a dosolte podle potřeby. Odložte stranou.
    Na vafle smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. 
  3. Přidejte acidofilní mléko, rozpuštěné máslo a sýr. Promíchejte jen tak, aby se vytvořilo hladké těsto. 
  4. Vaflovač potřete olejem, přidejte těsto a pečeme vafle.
  5. Na pánvi nasucho opečte z obou stran sýrové steaky. Upečte plátky slaniny a volské oko.
  6. Vafle podávejte se sýrovým steakem, vajíčkem, slaninou a rajčatovými fazolemi.

Výživové údaje na 100 g

energie
1253,9 kj / 298,5 kcal
tuky
17,8 g
sacharidy
15,3 g
z toho cukry
1,4 g
bílkoviny
16,1 g
sůl
1,5 g
vláknina
7,2 g