Petrželovou nať umyjte a osušte, oberte ze stonků a nadrobno nasekejte. Promíchejte petrželku s bazalkovým pestem a olivovým olejem. Hermelíny si rozpulte a do každého vetřete směs s pestem, obě půlky Hermelínu opět zaklopte.
Fazolky omyjte a odkrojte jim ošklivé konce. Nechte je pozvolna vařit v páře asi 10 minut. Mezitím očistěte česnek a jarní cibulku a obojí nakrájejte najemno. Bylinky a rukolu omyjte a nasekejte nahrubo.
Hermelíny vrstvěte do sklenice na střídačku s cibulkou, česnekem, rukolou a bylinkami, které sýry krásně provoní. Každou vrstvu ještě proložte několika zelenými fazolkami. Sklenici naplňte až po okraj. Lněný nebo konopný olej smíchejte s bylinkovou solí a nalijte do sklenice, aby byly sýry ponořené. Řádně uzavřete a nechte čtyři dny uležet při pokojové teplotě. Pak uložte celou sklenici do lednice a do týdne snězte v dobré společnosti.