Svět sýrů - Z bylinkové zahrádky
title
36a_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Z bylinkové zahrádky

30 min + + 10 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Selský
  • 50 kspetrželová nať
  • 3 lžícepesto
  • 2 lžíceolivový olej
  • 1 hrstzelené fazolky
  • 2 ksjarní cibulka
  • 2 stroužekčesnek
  • 1 hrstrukola
  • bylinková směs
  • 1 lžícebylinková sůl
  • lněný olej
SEDLCANSKY_Selsky_100g_400x400px.jpg
  1. Petrželovou nať umyjte a osušte, oberte ze stonků a nadrobno nasekejte. Promíchejte petrželku s bazalkovým pestem a olivovým olejem. Hermelíny si rozpulte a do každého vetřete směs s pestem, obě půlky Hermelínu opět zaklopte.
     
  2. Fazolky omyjte a odkrojte jim ošklivé konce. Nechte je pozvolna vařit v páře asi 10 minut. Mezitím očistěte česnek a jarní cibulku a obojí nakrájejte najemno. Bylinky a rukolu omyjte a nasekejte nahrubo.
     
  3. Hermelíny vrstvěte do sklenice na střídačku s cibulkou, česnekem, rukolou a bylinkami, které sýry krásně provoní. Každou vrstvu ještě proložte několika zelenými fazolkami. Sklenici naplňte až po okraj. Lněný nebo konopný olej smíchejte s bylinkovou solí a nalijte do sklenice, aby byly sýry ponořené. Řádně uzavřete a nechte čtyři dny uležet při pokojové teplotě. Pak uložte celou sklenici do lednice a do týdne snězte v dobré společnosti.

Výživové údaje na 100 g

energie
1651,3 kj / 393,2 kcal
tuky
38,8 g
sacharidy
2,2 g
z toho cukry
0,9 g
bílkoviny
9,4 g
sůl
0,9 g
vláknina
0,9 mg