title
H.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Selský Hermelín - chuť venkova

Máte rádi prozrálé Hermelíny, sýry, které mají výraznější vůni a chuť? Sýry, které jsou poctivé, takové, jaké vyráběli naši předkové? Tak to vás potěší Sedlčanský Selský Hermelín.

Sedlčanští sýraři se inspirovali zkušenostmi svých předků a přinášejí vám poctivý vyzrálý sýr podle tradiční sýrařské receptury – Sedlčanský Selský Hermelín. Od všech ostatních Hermelínů a camembertů se Selský Hermelín liší hned na první pohled. Na povrchu má Selský Hermelín totiž jen minimum bílé ušlechtilé plísně, je zvrásněný a svým nepravidelným tvarem připomíná ručně vyrobený sýr. Odlišné jsou ale především chuť a aroma tohoto sýra. Selský Hermelín vyniká svou plnou chutí, v aroma se snoubí vůně syrového mléka a kravského chléva. Prostě sýr s chutí a vůní venkova.

Selský Hermelín prozrává přirozeným způsobem, tedy postupně od kůrky dovnitř sýra. Každý si tak může najít svou optimální míru zralosti. Podle znalců je ale nejlepší ke konci trvanlivosti, kdy se z původního sýrového jádra stává lahodný jemný krém.