title
17a_1245x915px (1).jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Grilovaný Hermelín s višněmi, vlašskými ořechy a švestkovou omáčkou

30 min + + 20 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 baleníSedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4x100g)
  • 200 gsušené višně
  • 100 gvlašské ořechy
  • 200 mlčervené víno
  • 1 lžícehnědý cukr
  • 4 větvičkačerstvá bazalka
  • 4 lžíceolivový olej
  • 1 stroužekčesnek
  • 1 špetkasůl
  1. Višně vsypte do kastrůlku, zasypte cukrem, zalijte vínem a zvolna duste asi 20 minut. Přidejte švestkovou omáčku a duste dál do zhoustnutí.
     
  2. V sekacím strojku rozsekejte najemno většinu ořechů s bazalkou a olivovým olejem na pastu, kterou potřete Hermelíny.
     
  3. Zabalte je do alobalu a grilujte z každé strany asi 5 minut. Před podáváním lehce opražte zbylé ořechy na pánvi. Hermelíny podávejte s dušenými višněmi a opečenými ořechy.

Výživové údaje na 100 g

energie
1330,6 kj / 316,8 kcal
tuky
21,0 g
sacharidy
17,9 g
z toho cukry
12,8 g
bílkoviny
10,3 g
sůl
0,8 g
vláknina
1,8 g