Grilovaný Hermelín s višněmi, vlašskými ořechy a švestkovou omáčkou
30 min + + 20 min
4 porce
Budete potřebovat
1 baleníSedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4x100g)
200 gsušené višně
100 gvlašské ořechy
200 mlčervené víno
1 lžícehnědý cukr
4 větvičkačerstvá bazalka
4 lžíceolivový olej
1 stroužekčesnek
1 špetkasůl
Višně vsypte do kastrůlku, zasypte cukrem, zalijte vínem a zvolna duste asi 20 minut. Přidejte švestkovou omáčku a duste dál do zhoustnutí.
V sekacím strojku rozsekejte najemno většinu ořechů s bazalkou a olivovým olejem na pastu, kterou potřete Hermelíny.
Zabalte je do alobalu a grilujte z každé strany asi 5 minut. Před podáváním lehce opražte zbylé ořechy na pánvi. Hermelíny podávejte s dušenými višněmi a opečenými ořechy.