Ve velkém hrnci nebo hluboké pánvi zahřejeme na středním ohni olivový olej.
Přidáme jemně nasekanou cibuli a nasekaný česnek a smažíme asi 2–3 minuty, dokud nezesklovatí.
Přidáme arborio rýži a za stálého míchání vaříme asi 2–3 minuty, dokud rýže nezačne absorbovat olej a nezmění barvu na lehce průhlednou na okrajích.
Přilijeme k rýži bílé víno a vaříme, dokud se víno nevyvaří.
Postupně přidáváme vývar. Nejprve přilijeme asi 1/2 hrnku vývaru a mícháme, dokud se rýže nezačne zahušťovat. Pokračujeme v postupném přidávání vývaru, vždy přibližně 1/2 hrnku najednou. Takto vaříme rýži na mírném ohni za stálého míchání asi 18–20 minut, dokud nebude měkká, ale stále lehce al dente.
Když je rýže hotová, přidáme Apetito quattro formaggi omáčku, promícháme do hladka a 2–3 minuty provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Horké risotto servírujeme na mělkém talíři dozdobené sekanou petrželovou natí.