title
rizoto_1245x915px.jpg
apetito800px.jpg
(0 z 0 hodnocení)

Quattro formaggi risotto

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 baleníApetito Omáčka Quattro Formaggi
  • 1 hrnekrýže arborio
  • 2 stroužekčesnek
  • 4 hrnek (může být i zeleninový vývar)kuřecí vývar
  • 0.50 hrnekbílé víno
  • 2 lžíceolivový olej
  • sůl a pepř
  • petrželová nať
  • 0.50 kscibule
08595236904045_C1C1_s139933.png
  1. Ve velkém hrnci nebo hluboké pánvi zahřejeme na středním ohni olivový olej.
  2. Přidáme jemně nasekanou cibuli a nasekaný česnek a smažíme asi 2–3 minuty,
    dokud nezesklovatí.
  3. Přidáme arborio rýži a za stálého míchání vaříme asi 2–3 minuty, dokud rýže
    nezačne absorbovat olej a nezmění barvu na lehce průhlednou na okrajích.
  4. Přilijeme k rýži bílé víno a vaříme, dokud se víno nevyvaří.
  5. Postupně přidáváme vývar. Nejprve přilijeme asi 1/2 hrnku vývaru a mícháme,
    dokud se rýže nezačne zahušťovat. Pokračujeme v postupném přidávání vývaru,
    vždy přibližně 1/2 hrnku najednou. Takto vaříme rýži na mírném ohni za stálého
    míchání asi 18–20 minut, dokud nebude měkká, ale stále lehce al dente.
  6. Když je rýže hotová, přidáme Apetito quattro formaggi omáčku, promícháme do
    hladka a 2–3 minuty provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Horké risotto servírujeme na mělkém talíři dozdobené sekanou petrželovou natí.

Výživové údaje na 100 g

energie
461,4 kj / 109,9 kcal
tuky
2,9 g
sacharidy
16,9 g
z toho cukry
0,4 g
bílkoviny
3,0 g
sůl
0,3 g
vláknina
0,1 g