title
lucinove-kremrolky-se-zampiony.jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Lučinové kremrolky se žampiony

60 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 kslistové těsto
  • 1 ksmáslo na pomaštění trubiček
  • 1 ksvejce na potření
  • 100 gžampiony
  • 1 polévková lžíceolivový olej
  • 3 ksLučina Originál 100g
  • 1 polévková lžíce hustý bílý jogurt
  • sůl
  • snítka tymiánu nebo ½ lžičky sušeného tymiánu
LUCINA ALU 100g_400x400px.jpg
  1. Listové těsto po jeho šířce nakrájejte rádýlkem na 1 až 2 cm silné pruhy. Kovové trubičky pomažte máslem a na každou natočte jeden pruh těsta. Skládejte na plech vyložený pečicím papírem; strana, na které končí namotané těsto, směřuje dolů.
     
  2. Všechny trubičky potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a upečte dozlatova. Ještě vlažné rolky stahujte z trubiček.
     
  3. Žampiony nakrájejte na co nejtenčí plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a žampiony orestujte, aby změkly a začaly zlátnout.
     
  4. V misce rozmíchejte Lučinu s bílým jogurtem, tymiánem a špetkou soli. Přidejte zchladlé žampiony a důkladně promíchejte. Naplňte cukrářský sáček s rovně řezanou špičkou a plňte kremrole z obou stran.

Výživové údaje na 100 g

energie
1684,2 kj / 401,0 kcal
tuky
36,7 g
sacharidy
14,0 g
z toho cukry
1,8 g
bílkoviny
5,1 g
sůl
0,5 g
vláknina
0,8 g