Soutěž NAKLÁDANÝ HERMELÍN 2019

Savencia Fromage & Dairy Czech Republic a Mendelova univerzita v Brně společně uspořádali soutěž o nejlepší Nakládaný Hermelín.

Ve čtvrtek 12. 4. 2019 proběhlo hodnocení v rámci soutěžní přehlídky nakládaných Hermelínů s názvem NAKLÁDANÝ HERMELÍN 2019. Celkem bylo do finále soutěže, zařazeno deset přihlášených vzorků. Potěšujícím je účast studentů, a to jak z Mendelovy univerzity, tak například ze Střední školy, základní školy a mateřské školy pro sluchově postižené v Olomouci a Vyšší odborné školy potravinářské a Střední průmyslové školy mlékárenské v Kroměříži, jakož i jiných milovníků tohoto v naší gastronomii zdomácnělého pokrmu.

Nejlépe byl odbornou komisí hodnocen:

1. nakládaný Hermelín s hráškovým pestem s názvem Gregor, na těsném druhém místě se umístil

2. nakládaný Hermelín na zeleno, který komisi zaujal celými vlašskými ořechy a na třetím místě se umístil

3. nakládaný Hermelín s medvědím česnekem s názvem Mendelák.
 

Savencia také soutěžila se svými nakládanými Hermelíny s feferony a získala 4. místo.

Na 5. místě se umístil náš Sedlčanský nakládaný Hermelín s beraními rohy.

Náš výrobek Sedlčanský nakládaný Hermelín s feferony dostal speciální ocenění od Klubu přátel sýrů za kreativitu.
 

Soutěžní vzorky mohli také ochutnat v areálu univerzity ti, kdož zavítali na Velikonoční jarmark století, který proběhl v sobotu 13. 4. 2019 za účasti mnoha tisíců návštěvníků.
 

Tým Food Service