title
baner_pikantni_vysocan_z_horacka_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 0 hodnocení)

Pikantní Vysočan z Horácka

15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksSedlčanské Hermelíny pikantní
  • 100 gnajemno nakrájené kolečka vysočiny
  • 200 gnakládaný celer
  • jarní cibulka
  • chilli paprička
  • 4 ksrajský protlak
  • 6 ksberaní rohy – čerstvé nebo naložené
  • 2 čajová lžičkasůl
  • 2 čajová lžička
  • 300 mlřepkový olej
  1. Hermelíny podélně překrojte a z obou stran jen potřete rajským protlakem, poté přidejte několik koleček salámu a zaklapněte. Nechejte chvíli odpočinout na pokojové teplotě.
  2. Jarní cibulku si očistě a nakrájejte na silnější proužky.
  3. Chilli papričku opravdu najemno a pozor na oči!
  4. Pokud použijete čerstvý celer, také si jej očistěte a nastrouhejte nahrubo. Nakládaný celer sceďte z láku, ale nechejte i trochu šťávy v něm.
  5. Do předem očištěné sklenice začněte postupně vkládat ingredience. Nejdříve nastrouhaný celer spolu s jarní cibulkou, poté odpočatý sýr, beraní roh a chilli papričku. Prosolujte a opepřete.
  6. Jakmile je sklenice plná, ne úplně po okraj, zalejte řepkovým olejem, který je právě pro Horácko jako takové nejvyužívanějším, díky řepce ole-jné, která se zde hojně pěstuje.
  7. Sklenice řádně zaklapněte, nechejte 2–3 dny uležet a konzumujte. Tento pálivě a až aromaticky naložený horácký Vysočan nejvíc koštuje na pořádném krajíci chleba potřeném vrstvou domácího másla a pro fajnšmejkry sklenicí podmáslí k tomu na vyvážení pikantnější chutě.

Výživové údaje na 100 g

energie
1701,8 kj / 405,2 kcal
tuky
40 g
sacharidy
2,3 g
z toho cukry
0,8 g
bílkoviny
8,8 g
sůl
1,8 g
vláknina
0,8 g