title
LEF_7894_preview 1 (1).jpg
pribináček.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Francouzský toast a Pribiňáček Tvarrrohový se sezónním ovocem

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 baleníPribináček Tvarrrohový
  • 4 plátkytoastový chléb
  • 2 ksvejce
  • 0.50 hrnekmléko
  • 1 polévková lžícecukr krupice
  • 0.50 čajová lžičkavanilkový extrakt
  • Máslo nebo olej na smažení
  • ovoce
PBCK_tvarohovy_125_1245x915px.jpg
  1. Ve střední míse rozšleháme vajíčka, mléko, cukr a vanilkový extrakt.
  2. Rozpalíme pánev na středním ohni a přidáme malé množství másla nebo oleje,
    aby se chleba nelepil.
  3. Namočíme každý plátek chleba do směsi vajec a mléka. Necháme chléb
    nasáknout směsí po obou stranách, ale jen tak, aby se chléb nepromočil.
  4. Smažíme chléb na pánvi, dokud není z obou stran zlatě hnědý a křupavý, což
    by mělo trvat asi 2–3 minuty z každé strany.
  5.  Hotové plátky francouzského toastu okamžitě servírujeme.
  6. Podáváme je ještě teplé s Prbiňáčkem tvarohovým a čerstvým sezónním
    ovocem.

! Náš tip !

Můžeme použít i další přísady, jako je skořice nebo javorový sirup.

Výživové údaje na 100 g

energie
742,1 kj / 176,7 kcal
tuky
10,0 g
sacharidy
13,9 g
z toho cukry
6,7 g
bílkoviny
7,8 g
sůl
0,04 g
vláknina
0,6 g