title
masove-kolaciky-s-bryndzou-s-udenou-chutou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Masové koláčky s brynzou s uzenou chutí

30 min + + 20 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 2 kslistové těsto
  • 400 ghovězí mleté maso
  • 150 gLiptov brynza
  • 2 polévková lžíceolej
  • 2 kscibule
  • 4 stroužekčesnek
  • 1 ksvejce na potření
  • 3 polévková lžícerajčatový protlak
  • 1 kschilli paprička
  • 1 špetkamuškátový květ
  • 1 čajová lžičkatymián
  • 1 čajová lžičkaoregano
  • 1 polévková lžícečerstvá majoránka
  • 3 větvičkarozmarýn
Liptov_Bryndza_udena_125g_400x400px.jpg
  1. Nakrájenou cibuli a česnek opečte na oleji, přidejte mleté maso, koření, protlak a chilli a dobře propečte. 
  2. Občas zamíchejte. Nechte vychladnout. 
  3. Na plech na pečení muffinů vložte povykrajované listové těsto, naplnňte masem do 2/3 a zbytek doplňte plátky brynzy. 
  4. Nakonec koláček přikryjte kroužkem těsta. 
  5. Potřete vajíčkem a posypte kmínem. Pečte asi 25–30 minut nebo dozlatova. 

! Náš tip !

Můžete připravit dva druhy koláčků, například z jehněčího masa, tehdy vynechte majoránku a oregano a přidejte špetku skořice a jednu uvařenou, pokrájenou mrkev.

Výživové údaje na 100 g

energie
1217,8 kj / 290,0 kcal
tuky
20,6 g
sacharidy
16,8 g
z toho cukry
2,7 g
bílkoviny
9,8 g
sůl
0,9 g
vláknina
1,4 g