Na pánev s přepuštěným máslem vsypte nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou papriku a řapík celeru. Vše zlehka opékejte, dokud paprika nezměkne.
Poté přidejte římský kmín, sladkou papriku, kajenský pepř a zhruba minutu restujte, aby se koření rozvonělo. Přidejte rajčatový protlak a restujte opět asi minutu. V tuto chvíli přidejte plechovku loupaných rajčat, na kostičky nakrájená čerstvá rajčata a hrst bazalky (trochu si nechte na ozdobu). Vše na mírném plamenu redukujte, dokud směs nezhoustne.
V zeleninové směsi udělejte tři důlky a vyklepněte do nich vajíčka (můžete použít jednu pánev a dělat v ní všechna tři vajíčka najednou nebo tři malé pánve). Nechte na středním plamenu tak dlouho, dokud vajíčka nejsou hotová (trvá to asi 15 minut).
Nakonec přidejte pomocí lžičky Lučinu a celou Shakshuku posypte zbytkem nasekané bazalky.