title
shakshuka.jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Shakshuka

30 min + + 20 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 120 gLučina Linie
  • 1 polévková lžícerozpuštěné máslo
  • 1 ksčervená cibule
  • 3 stroužekčesnek
  • 1 ksčervená paprika
  • 1 ks řapík celeru
  • 1 čajová lžičkapodrcený římský kmín
  • 1 čajová lžičkasladká paprika
  • kajenský pepř
  • 2 polévková lžícerajčatový protlak
  • 1 plechovka krájená loupaná rajčata
  • 150 gčerstvá rajčata
  • 1 hrstnasekaná čerstvé bazalka + na ozdobu
  • 3 ksvejce
LUCINA LINIE 120g_400x400px.jpg
  1. Na pánev s přepuštěným máslem vsypte nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou papriku a řapík celeru. Vše zlehka opékejte, dokud paprika nezměkne.
     
  2. Poté přidejte římský kmín, sladkou papriku, kajenský pepř a zhruba minutu restujte, aby se koření rozvonělo. Přidejte rajčatový protlak a restujte opět asi minutu. V tuto chvíli přidejte plechovku loupaných rajčat, na kostičky nakrájená čerstvá rajčata a hrst bazalky (trochu si nechte na ozdobu). Vše na mírném plamenu redukujte, dokud směs nezhoustne.
     
  3. V zeleninové směsi udělejte tři důlky a vyklepněte do nich vajíčka (můžete použít jednu pánev a dělat v ní všechna tři vajíčka najednou nebo tři malé pánve). Nechte na středním plamenu tak dlouho, dokud vajíčka nejsou hotová (trvá to asi 15 minut).
     
  4. Nakonec přidejte pomocí lžičky Lučinu a celou Shakshuku posypte zbytkem nasekané bazalky.

Výživové údaje na 100 g

energie
297,9 kj / 70,9 kcal
tuky
4,4 g
sacharidy
4,1 g
z toho cukry
3,2 g
bílkoviny
3,6 g
sůl
0,1 g
vláknina
0,7 g