Rilet z pečené vepřové plece obalený brynzou Liptov, podávaný na chlebu foccacia

6 hodin

700 g vepřové plece

1 PL rajčatového protlaku

1 ČL ostré chilli pasty, např. sambal oelek nebo harrisa

1 PL (zarovnaná) sušeného tymiánu

3 stroužky česneku, posekané nadrobno

2 šalotky, posekané nadrobno

3 ks bobkového listu, sůl a mletý pepř

100 ml vody

1 PL másla

1 paštiková forma (cca 30 x 8 x 5 cm, š x v x h)

Na obal:

125 g brynzy Liptov

75 g másla

½ červené a žluté papriky, pokrájené na kostičky 2 x 2 mm

1 svazek pažitky, pokrájené nadrobno

40 cm potravinářské fólie na vyložení formy

na chléb focaccia:

200 g hladké mouky

1 vejce

15 g droždí

100 ml vlažného mléka

1 ČL třtinového cukru

1 špetka soli

3 PL olivového oleje extra virgin

2 PL čerstvého posekaného rozmarýnu

1 PL hrubé mořské soli