Abyste si mohli sýry co nejlépe vychutnat, jak samostatně, tak v kombinaci s víny a dalšími delikatesami, je třeba o ně správně pečovat. Čím lepší péče, tím větší chuťový zážitek, který dodá každé příležitosti punc výjimečnosti.
Sýry uchovávejte při teplotě 2–8 °C. Pokud jste odkázáni na chladničku, sýry dobře zabalte a uložte je do nejméně chladné sekce.
Sýr krájejte tak, aby měl každý dílek stejný podíl středové části i kůrky. Jedině tak je chuťový zážitek úplný.
Sýry vyjměte z chladničky alespoň 30, nejlépe však 60 minut před podáváním. Aroma i chuť se při pokojové teplotě plně rozvine.
Buďte odvážní a nebojte se experimentovat. Jen pokud se vydáte neprošlapanou cestou, můžete na jejím konci najít chuť, která vám vyslouží komplimenty gurmánů.
Odebírejte náš newsletter.