title
28a_1245x915px.png
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Balkanski kicoš

90 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Originál
  • 1 ksvelká červená paprika
  • 1 ksmenší lilek
  • 4 stroužekčesnek
  • pepř
  • sůl
  • sladká červená paprika
  • mleté chilli
  • citronová šťáva
  • slunečnicový olej
  • chilli papričky na ozdobu
  • bobkový list
  • tymián
  • zakysaná smetana
SEDLCANSKY_Original_100g_400x400px.jpg
  1. Lilek a papriky pečte vcelku v troubě po dobu asi 30 minut. Upečenou zeleninu spařte ve studené vodě, zbavte slupek a jádřinců a rozmixujte.
     
  2. Vložte do hrnce, přidejte asi 50 ml oleje a minimálně hodinu vše povařte. Míchejte tak, aby se směs spojila s olejem a vytvořila konzistentní hmotu. Na závěr podle chuti přidejte sůl, česnek, pepř a trochu citronové šťávy.
     
  3. Hermelíny podélně rozřízněte a potřete je směsí utřeného česneku, sladké červené papriky a chilli koření. Přidejte další vrstvu hotové směsi a přiklopte. 
     
  4. Hermelíny vložte do sklenice a zalijte olejem. Přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku, celý barevný pepř, chilli papričky, bobkový list a tymián a nechte minimálně 3 dny uležet.
     
  5. Podávejte ozdobené grilovanou paprikou a lilkem, kopečkem kysané smetany a čerstvým tymiánem.

Výživové údaje na 100 g

energie
908,1 kj / 216,2 kcal
tuky
18,8 g
sacharidy
2,9 g
z toho cukry
2,1 g
bílkoviny
9,1 g
sůl
0,9 g
vláknina
0,7 g