Přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici (případně granulovaný cukr, pokud chceme sladší lívance). Dobře promícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
Rozehřejeme pánev na středním ohni a přidáme trošku másla nebo oleje, aby se lívance nelepily.
Lžící nebo stříkačkou na palačinky vytvoříme na pánvi menší lívance. Vhodné množství těsta je přibližně ¼ šálku těsta na jeden lívanec.
Lívance smažíme z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené. To by mělo trvat asi 2–3 minuty z každé strany, ale doba pečení může záviset na velikosti a tloušťce lívanců.
Hotové lívance ihned podáváme navrchu pomazané banánovým Pribináčkem.
! Náš tip !
Pro ještě lepší chuť přidáme čerstvě nakrájený banán.