Menu
Recepty
Články
Značky
Soutěže
Novinky
Domů >
Recepty >
Batátový krém
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)
Batátový krém
30 min
+ + 10 min
4 porce
Budete potřebovat
500 g
oloupané batáty
1 ks
cibule
2 polévková lžíce
rostlinný olej
1 čajová lžička
podrcený římský kmín
1 čajová lžička
mletý koriandr
750 ml
zeleninový vývar
sůl
pepř
1 ks
Lučina Originál 100g
1 polévková lžíce
citronová šťáva
piniová semínka
sušené chilli (vločky) na posypání
Oloupané batáty nakrájejte na menší kostky.
Cibuli nakrájejte nadrobno.
V hrnci rozehřejte olej a cibulku pozvolna opékejte dozlatova.
Přidejte římský kmín a koriandr a asi půl minuty promíchávejte.
Do hrnce vsypte batáty, zalijte vývarem, ochuťte solí a pepřem a vařte, dokud nejsou batáty hodně měkké.
Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte Lučinu se smetanou a ještě promixujte. Pokud je polévka dost hustá, nařeďte ji vývarem podle potřeby.
Dochuťte citronovou šťávou.
Na talíři posypete piniovými semínky a chilli vločkami podle chuti.
Výživové údaje na 100 g
energie
272,3 kj / 64,8 kcal
tuky
3,6 g
sacharidy
6,4 g
z toho cukry
1,8 g
bílkoviny
1,4 g
sůl
0,4 g
vláknina
1,2 g
Ať Vám neuteče žádný recept.
Odebírejte náš newsletter.
Odebírat
Jsem profesionál v gastroprovozu
Chci se přihlásit k odběru newsletteru, souhlasím s
pravidly zpracování osobních údajů