title
batatovy-krem_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Batátový krém

30 min + + 10 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 500 g oloupané batáty
  • 1 kscibule
  • 2 polévková lžícerostlinný olej
  • 1 čajová lžičkapodrcený římský kmín
  • 1 čajová lžičkamletý koriandr
  • 750 mlzeleninový vývar
  • sůl
  • pepř
  • 1 ksLučina Originál 100g
  • 1 polévková lžícecitronová šťáva
  • piniová semínka
  • sušené chilli (vločky) na posypání
LUCINA ALU 100g_400x400px.jpg
  1. Oloupané batáty nakrájejte na menší kostky.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno. 
  3. V hrnci rozehřejte olej a cibulku pozvolna opékejte dozlatova. 
  4. Přidejte římský kmín a koriandr a asi půl minuty promíchávejte.
  5. Do hrnce vsypte batáty, zalijte vývarem, ochuťte solí a pepřem a vařte, dokud nejsou batáty hodně měkké.
  6. Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte Lučinu se smetanou a ještě promixujte. Pokud je polévka dost hustá, nařeďte ji vývarem podle potřeby.
  7. Dochuťte citronovou šťávou.
  8. Na talíři posypete piniovými semínky a chilli vločkami podle chuti.

Výživové údaje na 100 g

energie
272,3 kj / 64,8 kcal
tuky
3,6 g
sacharidy
6,4 g
z toho cukry
1,8 g
bílkoviny
1,4 g
sůl
0,4 g
vláknina
1,2 g