title
sedlcansky_s bramborami_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Brambory zapečené se Sedlčanským Hermelínem

50 min
4 porce

Budete potřebovat

Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Brambory oloupeme a omyjeme a vložíme je do velkého hrnce se studenou osolenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme 20–25 minut. Po uvaření slijeme vodu.
  2. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Na pánvi necháme rozpustit máslo a restujeme na něm cibuli po dobu 5 minut, dokud nezesklovatí. Přidáme slaninu a ještě několik minut restujeme.
  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vymažeme zapékací mísu. Brambory nakrájíme na kolečka a Sedlčanský Hermelín na plátky. Polovinu brambor navrstvíme do mísy, přidáme polovinu cibule se slaninou a rozložíme polovinu plátků Sedlčanského Hermelínu. Opakujeme se zbývajícími ingrediencemi. Na závěr vše zalijeme smetanou a lehce osolíme a opepříme.
  4. Pečeme asi 15 minut, dokud se sýr zcela nerozpustí.

! Náš tip !

Tento recept použijte jako přílohu nebo i jako hlavní chod, s listovým salátem jako lehkou přílohou.

Výživové údaje na 100 g

energie
680.9 kj / 162.1 kcal
tuky
10.0 g
sacharidy
12.4 g
z toho cukry
1.5 g
bílkoviny
5.5 g
sůl
0.7 g
vláknina
1.1 g