title
pribinacek_brownies_1245x915px.jpg
pribináček.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Brownies s karamelem a Pribináčkem

75 min
15 porcí

Budete potřebovat

  • 250 ghořká čokoláda
  • 250 gmáslo
  • 250 gcukr
  • 1 ksvanilkový cukr
  • 5 ksvejce
  • 170 ghladká mouka
  • špetka soli
  • 2 ksPribináček Vanilka 125g
  • Na karamel:
  • 100 gcukr krupice
  • 40 gmáslo
  • špetka soli
  • 80 gsmetana ke šlehání 33%
PBCK_vanilka_125_400x400px.jpg
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C na horní i dolní ohřev. Zapékací misku (20 x 30 cm) vymažeme máslem.
  2. Hořkou čokoládu nakrájíme a rozpustíme ji v pánvi s máslem na mírném ohni. Poté ji stáhneme z ohně, promícháme dohladka a necháme mírně vychladnout.
  3. Těsto připravíme tak, že do směsi čokolády a másla nejprve metličkou vmícháme vejce, poté cukr a vanilkový cukr. Nakonec přidáme mouku a sůl a vmícháme.
  4. Těsto na brownies rovnoměrně rozetřeme do formy a pečeme v troubě 25–30 minut. Dokonalé brownies by měly být uvnitř stále mírně vlhké. Upečené brownies necháme ve formě vychladnout.
  5. Mezitím připravíme karamel. Cukr dáme do rendlíku se silnějším dnem a při střední teplotě pomalu utavíme na karamel. Vmícháme na kousky pokrájené máslo a následně po částech horkou smetanu. Dobře promícháme, přidáme sůl a necháme při nízké teplotě krátce povařit (2–3 minuty). Přelijeme do misky a necháme za občasného míchání zchladnout
  6. Vychladlé brownies potřeme Pribináčkem, pokapeme karamelem a dáme vychladit do lednice.

! Náš tip !

Tento recept na brownies je ideální pro využití zbytků sladkostí! Po vychladnutí jimi můžete brownies ozdobit. 

Výživové údaje na 100 g

energie
1840.9 kj / 438.3 kcal
tuky
28.1 g
sacharidy
40.5 g
z toho cukry
30.3 g
bílkoviny
5.6 g
sůl
0.3 g
vláknina
2.5 g