title
bryndzova-terina_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Brynzová terina

15 min + + 5 min
2 porce

Budete potřebovat

  • 1 ksLiptov Bryndza
  • 100 mlsladká smetana
  • 100 mlzeleninový vývar
  • 6 plátkyželatina
  • 1 polévková lžíceřeřicha
  • 4 polévková lžícenasekané čerstvé bylinky
  • zelená paprika
  • červená paprika
  • červená paprika
  • pepř
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Želatinu dejte na 10 minut nabobtnat do vody. Zatím můžete v hrnci rozmíchat vývar, smetanu a brynzu Liptov s pepřem. 
  2. Přidejte nabobtnalou želatinu a ohřejte asi na 85 až 90 °C – přitom dávejte pozor, aby se směs nezačala vařit. 
  3. Následně přidejte papriku a řeřichu, celou směs promíchejte a naplňte do formy. 
  4. Když ztuhne (cca 2,5 hodiny), obalte ji v bylinkách, nakrájejte a už si jen vychutnávejte její podmanivou chuť s čerstvou zeleninou, uzeninami a křupavým pečivem.

Výživové údaje na 100 g

energie
656,7 kj / 156,4 kcal
tuky
12,7 g
sacharidy
3,5 g
z toho cukry
1,5 g
bílkoviny
7,2 g
sůl
0,6 g
vláknina
1,0 g