title
bryndzove-kosicky_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Brynzové košíčky

30 min + + 15 min
6 porcí

Budete potřebovat

  • 1 kslistové těsto
  • 200 mlzakysaná smetana
  • 70 gtvaroh
  • 200 gLiptov brynza
  • 2 ksvejce
  • 1 čajová lžičkakurkuma
  • sůl a pepř
  • 20 gčervená paprika
  • 30 gcuketa
  • 2 čajová lžičkakmín
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Ze smetany, tvarohu, brynzy Liptov, vajíčka, kurkumy, soli a pepře vymixujte hladkou hmotu.
  2. Potom do ní přidejte na maličké proužky nasekanou papriku a cuketu. 
  3. Těsto rozviňte a nakrájejte na 6 kusů. Každý kousek vložte do jedné formičky, přečnívající těsto odtrhněte. 
  4. Do formiček na těsto nalijte připravenou směs, kterou plňte asi 3 mm pod okraj a posypte kmínem. Pečte při 200 °C asi 15–20 minut. 

! Náš tip !

Tyto koláčky můžete podávat u sebe doma nebo je vezměte například na garden party, na kterou vás pozvali kamarádi. Žádné problémy s krájením, jednoduché servírování a výborná chuť – skvělá trojkombinace pro povedený večer.

Výživové údaje na 100 g

energie
106,4 kj / 25,3 kcal
tuky
1,9 g
sacharidy
1,3 g
z toho cukry
0,2 g
bílkoviny
0,9 g
sůl
0,1 g
vláknina
0,1 g