title
bryndzove-krekry-s-avokadom_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Brynzové krekry s avokádem

90 min
16 porcí

Budete potřebovat

  • 250 gLiptov brynza
  • 250 gmáslo Liptov
  • 250 ghladká mouka
  • 0.50 čajová lžičkaprášek do pečiva
  • 1 ksvaječný žloutek
  • 1 ksvejce na potření
  • 1 čajová lžičkasůl
  • 3 polévková lžícezakysaná smetana
  • 1 ksšalotka
  • 1 ksčervená paprika
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Ze surovin vypracujte tuhé těsto a nechte hodinu odpočívat.
  2. Těsto vyválejte na tloušťku 1 cm. Z těsta formičkou vykrajujujte krekry a pokládádejte
    je na papírem vyložený plech. Potřete vajíčkem a posypte mákem, kmínem, příp. sezamem. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 15 minut.
  3. Vychladlé krekry obložíme nakrájeným, posoleným, citronem pokapaným avokádem, nasekanou paprikou a šalotkou.

Výživové údaje na 100 g

energie
1388,1 kj / 330,5 kcal
tuky
25,4 g
sacharidy
18,6 g
z toho cukry
1,8 g
bílkoviny
7,5 g
sůl
0,9 g
vláknina
1,1 g