title
bryndzove-rizoto_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Brynzové rizoto

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 250 grýže arborio
  • olivový olej
  • červená paprika
  • 2 stroužekčesnek
  • 500 mlzeleninový vývar
  • 300 mlbílé víno
  • 75 gmáslo
  • petrželka
  • sůl a pepř
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Na olivovém oleji několik sekund restujte nadrobno nakrájený česnek tak, aby nezačal hnědnout. 
  2. Přidejte rýži a 30 sekund míchejte. Začněte po troškách za stálého míchání přilévat bílé víno. 
  3. Vždy, když se část vína vypaří a vpije do rýže, přilijte další. Potom stejným způsobem přilévejte za stálého míchání vývar, dokud rýže bude uvařená na skus (al dente). 
  4. Přidejte máslo a brynzu a promíchejte. Nakonec přidejte nadrobno nakrájenou červenou papriku a nahrubo nasekanou petrželovou nať.

Výživové údaje na 100 g

energie
631,8 kj / 150,4 kcal
tuky
7,1 g
sacharidy
15,0 g
z toho cukry
0,4 g
bílkoviny
3,0 g
sůl
0,3 g
vláknina
0,2 g