title
bryndzovy-dip-s-pecenou-paprikou-a-tahini_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Brynzový dip s pečenou paprikou a tahini

60 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 2 kslilek
  • 1 ksčervená paprika
  • 1 polévková lžícetahini
  • 1 čajová lžičkařímský kmín
  • 1 polévková lžícecitronová šťáva
  • 1 stroužekčesnek
  • sůl a pepř
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Lilek rozkrojte na poloviny a položte je na plech do trouby řezy nahoru. Pečte i s paprikou při 220 °C doměkka. 
  2. Potom měkký vnitřek lilků vydlabejte lžící, upečenou papriku oloupejte, zbavte jádřince. 
  3. Ve větší míse rozmixujte brynzu Liptov, papriku, lilky, tahini, kmín, citronovou šťávu a česnek. Dochuťte solí a pepřem. 
  4. Podávejte jako dip s čerstvou zeleninou (například s tyčinkami z mrkve, salátové okurky nebo řapíkatého celeru). 

! Náš tip !

Tímto dipem si určitě získáte nejednu pochvalu od návštěvy nebo vašich blízkých doma. Vyzkoušejte, uvidíte.

Výživové údaje na 100 g

energie
351,6 kj / 83,7 kcal
tuky
5,2 g
sacharidy
4,3 g
z toho cukry
2,6 g
bílkoviny
4,0 g
sůl
0,6 g
vláknina
2,0 g