title
bryndzovy-osuch_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Brynzový koláč

30 min + + 20 min
6 porcí

Budete potřebovat

  • 250 gLiptov brynza
  • 120 mlsladká smetana
  • pórek
  • 0.50 kszelená paprika
  • chilli papričky na kolečka
  • 30 gslanina
  • 20 ghouby
  • 1 ksjarní cibulka
  • 2 ksšalotka
  • 2 polévková lžíceolej
  • 125 mlvoda
  • 1 špetkasůl
  • 250 ghladká mouka
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Troubu předehřejte na 225 °C. 
     
  2. Ze surovin uhněťte hladké těsto a vyválejte natenko (cca 3 mm). (Můžete použít i hotový produkt) 
     
  3. Povrch těsta natřete brynzou smíchanou se smetanou. Posypejte zbylými surovinami (pórek, paprika, slanina, houby, cibulka a šalotka). Pečte v troubě přibližně 20 minut, nebo dokud nebude povrch zlatavý a křupavý. 

     

! Náš tip !

Můžete vynechat slaninu a přidat nakrájený fenykl.

Výživové údaje na 100 g

energie
938,2 kj / 223,4 kcal
tuky
12,4 g
sacharidy
20,2 g
z toho cukry
1,7 g
bílkoviny
7,6 g
sůl
0,7 g
vláknina
1,5 g