title
bulgurove-rizoto-s-houbami_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Bulgurové rizoto s houbami

30 min + + 15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 40 gsušené houby
  • 2 ksmalá cibule
  • 3 polévková lžíceolivový olej
  • 4 ksstřední mrkev
  • 280 g bulgur
  • 1 čajová lžičkasušené provensálské bylinky
  • 3 hrnekzeleninový vývar
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 240 gLučina Smetanová
  • petrželka
LUCINA SMETANOVA 120g_400x400px.jpg
  1. Houby nasypejte do misky a zalijte jedním hrnkem vroucí vody. Nechte je stranou, aby nabobtnaly.
     
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olivový olej a cibulku opékejte dozlatova. Mrkev oloupejte a nakrájejte na drobné kostky. Přidejte k cibuli a asi minutu promíchávejte.
     
  3. Bulgur propláchněte teplou vodou. Přidejte do hrnce a přilijte houby včetně vývaru. Osolte, opepřete a přidejte provensálské bylinky. Za občasného míchání nechte vyvařit vývar z hub. Poté postupně podlévejte zeleninovým vývarem a promíchávejte.
     
  4. Když je bulgur měkký, odstavte rizoto z plotny a vmíchejte kostku Lučiny.
     
  5. Na talíři posypejte najemno pokrájenou petrželkou.

Výživové údaje na 100 g

energie
618,5 kj / 147,3 kcal
tuky
5,6 g
sacharidy
19,0 g
z toho cukry
2,5 g
bílkoviny
4,3 g
sůl
0,5 g
vláknina
3,5 g