title
Burek-se-spenatem_1245x915px.jpeg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Burek se špenátem

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 3 ksLučina Originál 100g
  • 1 ks mražený listový špenát
  • 3 stroužekčesnek
  • 2 ksmladá cibulka
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • římský kmín
  • 2 kslistové těsto
  • 1 hrstsezamová semínka
LUCINA ALU 100g_400x400px.jpg
  1. Na olivovém oleji osmahněte jemně nasekaný česnek a nakrájenou jarní cibulku s trochou římského kmínu. 
  2. Přidejte špenát a poduste 15 minut, pak stáhněte z ohně a vmíchejte 3 Lučiny.
  3. Na plech položte pečicí papír tak, aby přečníval cca 4 cm přes okraje plechu. 
  4. Položte první vrstvu filo těsta rozděleného na půl a bohatě pokapte olivovým olejem.
  5. Na těsto rozprostřete špenát, přikryjte druhou polovinou těsta a znovu bohatě zakapte olivovým olejem a posypte sezamem. 
  6. Rohy přečnívajícího papíru sepněte párátkem, aby vytvořil vaničku, a dejte péct na 150 °C do zlatova.

Výživové údaje na 100 g

energie
1154,4 kj / 274,9 kcal
tuky
20,9 g
sacharidy
14,6 g
z toho cukry
1,2 g
bílkoviny
5,7 g
sůl
0,5 g
vláknina
0,3 g