title
peceny chrest_1245x915px.jpg
apetito800px.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Chřest v listovém těstě se slaninou s Apetito Gouda plátky

30 min
4 porce

Budete potřebovat

Apetito_platky_gouda_90g_400x400px.jpg
  1. Chřest očistíme, spodní tvrdé části odstraníme.
  2. Listové těsto rozvineme a vyválený plát rozkrojíme na čtyři trojúhelníky.
  3. Na každý trojúhelník těsta položíme dva plátky slaniny, na ně dva výhonky chřestu a pokryjeme je plátkem sýra.
  4. Těsto zavineme od širší strany trojúhelníku a okraje důkladně spojíme.
  5. Každý balíček potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, dokud těsto nezezlátne.

! Náš tip !

Listové těsto potřené vajíčkem můžete ještě před upečením posypat hrubozrnnou solí nebo bylinkami.

Výživové údaje na 100 g

energie
1153.6 kj / 274.7 kcal
tuky
21.2 g
sacharidy
13.8 g
z toho cukry
1.7 g
bílkoviny
7.6 g
sůl
0.7 g
vláknina
1.2 g