Svět sýrů - Cibule plněné parenicí a mletým masem
title
cibule-plnene-parenicou-a-mletym-masom_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Cibule plněné parenicí a mletým masem

30 min
10 porcí

Budete potřebovat

  • 2 ksparenica Liptov
  • 10 kscibule
  • 60 gslanina
  • 150 gmleté maso
  • sůl a pepř
  • 3 polévková lžíce strouhanka
  • 1 ksvejce
Liptov_parenica_109g_400x400px.jpg
  1. Maso smíchejte s vajíčkem, kořením a strouhankou. 
  2. Cibulím odřízněte vršky a vnitřek vydlabejte. Naplňte smetanou slaninou, parenicí Liptov a nakonec dejte do středu maso. 
  3. Zapékejte v troubě při 180 °C asi 20 minut. 
    Servírujte s čerstvými bylinkami, úspěch a uznání vašich hostů máte zaručené. 

! Náš tip !

Parenica Liptov je tradiční sýr mimořádně vhodný na pečení a zapékání díky své rozpustné konzistenci. Parenica Stuha Liptov se velmi dobře odmotává, a proto příprava receptu je rychlá a snadná.

Výživové údaje na 100 g

energie
603,9 kj / 143,8 kcal
tuky
8,8 g
sacharidy
8,7 g
z toho cukry
3,8 g
bílkoviny
7,5 g
sůl
0,7 g
vláknina
1,6 mg