Droždí utřeme se lžičkou cukru do řídké kaše. Pak přidáme třetinu mléka a lžíci mouky a necháme 10– 15 minut vzejít kvásek.
Ve velké míse smícháme hladkou mouku, cukr a sůl. Do směsi s droždím přidáme rozpuštěné máslo a vajíčko a mícháme. Postupně přidáváme směs s droždím do mísy s moukou a dobře promícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
Mísu přikryjeme folií a necháme těsto kynout na teplém místě po dobu asi 1 hodiny, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Během kynutí 2x těsto trochu stlačíme.
Příprava náplně:
V míse smícháme měkké máslo, hnědý cukr a mletou skořici a vytvoříme směs na náplň.
Sestavení a pečení:
Na pomoučené pracovní ploše vyválíme těsto na obdélník o tloušťce asi 1⁄2 cm. Na těsto roztřeme náplň tak, aby pokryla celý povrch a poté těsto srolujeme v podélném směru a nakrájíme na 12–15 kusů.
Kusy těsta umístíme seříznutou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem a necháme je kynout po dobu dalších 15–20minut.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a cinnamon rolls pečeme po dobu 15–20 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé.
Krém:
V míse smícháme Lučinu Originál, měkké máslo, práškový cukr a vanilkový extrakt, dokud nevznikne hladká směs. Cinnamon rolls necháme po vytažení z trouby trochu vychladnout a poté je potřeme připraveným krémem.