Zelenou čočku uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě (na skus, pozor, aby se nerozvařila).
Mezitím na pánvi na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova.
Do mísy dejte mleté maso, Lučinu, eidem, strouhanku, rozšlehané vejce, osmaženou cibuli, uvařenou zelenou čočku (té je po uvaření cca 300 g), 1 lžičku soli, ¼ lžičky pepře a 1 lžičku koření. Vše dobře rukama propracujte a spojte. Ze vzniklé směsi tvarujte karbanátky (vznikne nám jich 10 až 12 kusů podle velikosti).
Na pánev dejte lžíci olivového oleje a karbanátky smažte na středním plameni z obou stran.
V misce smíchejte všechny suroviny na dip (Lučina Linie, bílí jogurt, citrónová kůra, čerstvé bylinky). Dip osolte a opepřete podle chuti.
Hotové karbanátky můžete podávat na mixu salátů nebo rukole s bylinkovým dipem.