title
cockove-karbanatky-s-bylinkovym-dipem_1245x915px (1).png
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Čočkové karbanátky s bylinkovým dipem

60 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 120 gLučina Linie
  • 150 gzelená čočka
  • 250 gmleté hovězí maso
  • 50 gstrouhaný eidam 30%
  • 60 g strouhanka
  • 1 ksvejce
  • 1 kscibule
  • 1 čajová lžičkakoření italské bylinky
  • olivový olej na smažení
  • 80 gbílý jogurt
  • 1 čajová lžičkacitronová kůra
  • 1 čajová lžičkanasekané čerstvé bylinky
  • 1 čajová lžičkasůl
  • pepř
LUCINA LINIE 120g_400x400px.jpg
  1. Zelenou čočku uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě (na skus, pozor, aby se nerozvařila).
  2. Mezitím na pánvi na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova.
  3. Do mísy dejte mleté maso, Lučinu, eidem, strouhanku, rozšlehané vejce, osmaženou cibuli, uvařenou zelenou čočku (té je po uvaření cca 300 g), 1 lžičku soli, ¼ lžičky pepře a 1 lžičku koření. Vše dobře rukama propracujte a spojte. Ze vzniklé směsi tvarujte karbanátky (vznikne nám jich 10 až 12 kusů podle velikosti).
  4. Na pánev dejte lžíci olivového oleje a karbanátky smažte na středním plameni z obou stran.
  5. V misce smíchejte všechny suroviny na dip (Lučina Linie, bílí jogurt, citrónová kůra, čerstvé bylinky). Dip osolte a opepřete podle chuti.
  6. Hotové karbanátky můžete podávat na mixu salátů nebo rukole s bylinkovým dipem.

! Náš tip !

Na dip budete potřebovat:

  • Lučina Linie
  • bílí jogurt
  • citrónová kůra
  • čerstvé bylinky

Výživové údaje na 100 g

energie
1026,9 kj / 244,5 kcal
tuky
14,4 g
sacharidy
17,6 g
z toho cukry
1,9 g
bílkoviny
12,1 g
sůl
1,0 g
vláknina
0,8 g