title
cheesecake cookies_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Čokoládové cheesecake cookies

60 min
20 porcí

Budete potřebovat

  • 120 gmáslo
  • 100 gbílý cukr
  • 45 ghnědý cukr
  • 1 ksvejce
  • 1 čajová lžičkavanilkový extrakt
  • 180 ghladká mouka
  • 2 čajová lžičkaKakao
  • 0.50 čajová lžička jedlá soda
  • 0.50 čajová lžičkaprášek do pečiva
  • špetka soli
  • 225 g ( na krém )Lučina Smetanová
  • 55 g ( na krém )máslo
  • 50 g ( na krém )moučkový cukr
LUCINA SMETANOVA 120g_400x400px.jpg
  1.  Ve velké míse metličkou nebo mixérem mícháme měkké máslo a cukr, dokud nevznikne krémová směs. Přidáme k ní vejce a vanilkový extrakt a mícháme, dokud se vše dobře nespojí. Krém dáme do lednice.
  2. V menší misce smícháme kakao s hladkou moukou, jedlou sodou, kypřicím práškem a solí. Tuto směs postupně přidáváme do krémové směsi a mícháme až do úplného spojení, ne však příliš dlouho. Necháme aspoň na hodinu odpočinout v lednici.
  3. Z těsta vytvoříme malé kuličky a s velkými rozestupy je umístíme na připravený plech na pečení. Dávka vyjde na dva plechy. Můžeme prstem mírně potlačit vršky kuliček.
  4. Sušenky pečeme v předehřáté troubě po dobu 10–12 minut, dokud okraje sušenek nezačnou hnědnout. Uvnitř budou sušenky měkké, ale během chladnutí ztuhnou. Necháme je vychladnout na plechu po dobu asi 5 minut, poté pomažeme polovinu sušenek krémem a druhou je uzavřeme.

Výživové údaje na 100 g

energie
1700,5 kj / 404,9 kcal
tuky
24,9 g
sacharidy
39,6 g
z toho cukry
23,7 g
bílkoviny
5,5 g
sůl
0,4 g
vláknina
1,1 g