title
baner_cuketova_pizza_s_lucinou_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 0 hodnocení)

Cuketová pizza s Lučinou

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 200 gLučina Originál
  • 400 ghladká mouka
  • 40 gdroždí
  • 1 špetkacukr
  • 240 mlteplá voda
  • sůl
  • 2 čajová lžičkaolivový olej
  • 6 polévková lžíce bazalkovépesto
  • 1 kscuketa
26927903_lucina_1_kg_3d_model_1245x915px.jpg
  1. Do mísy nasypte mouku. Doprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Zaprašte špetkou cukru a zalijte teplou vodou. Nesmí být horká, aby droždí „nespálila“. Přikryjte mísu utěrkou a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut. Poté přidejte sůl a olej a vypracujte pružné těsto. Nechte jej v míse pod utěrkou kynout 45 minut.
  2. Těsto rozpulte a vytvořte placky. Můžete si pomoct válečkem, anebo těsto vytahejte prsty. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Každou placku potřete dvěma lžícemi pesta a obložte plátky cukety. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut.
  4. Pizzu posypte kousky Lučiny.

Výživové údaje na 100 g

energie
885,7 kj / 210,9 kcal
tuky
8,6 g
sacharidy
26,8 g
z toho cukry
1,7 g
bílkoviny
6,2 g
sůl
0,7 g
vláknina
1,7 g