Nastrouháme cuketu najemno a důkladně z ní vymačkáme přebytečnou vodu.
Ve větší míse smícháme cuketu s vejcem, moukou, solí a pepřem, dokud nevznikne kompaktní těsto.
Na pánvi s trochou oleje smažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova.
Mezitím si připravíme hráškové pesto – všechny ingredience (např. hrášek, parmazán, olej, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř) vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
Hotové lívanečky necháme lehce vychladnout, pak na každý z nich dáme lžičku Lučiny Nadýchané a navrch trochu hráškového pesta.
Ozdobíme řeřichou, výhonky nebo mikrobylinkami a servírujeme.
! Náš tip !
Skvěle chutnají teplé i studené – ideální jako předkrm nebo součást velikonočního brunchového talíře.