title
cuketovy-quiche_1245x915px.jpeg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Cuketový quiche

60 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 2 ksLučina Originál 100g
  • 0.50 hrnekcelozrnná pšeničná mouka
  • 4 ksvejce
  • 150 gmáslo
  • mléko
  • 1cuketa
  • 250 mlsmetana ke šlehání 31 %
  • sýr typu gouda
  • sůl
LUCINA ALU 100g_400x400px.jpg
  1. Ingredience na těsto v misce ručně vypracujte do pěkného a nelepkavého těsta. Pokud ho hned nepoužijete, vydrží i dva dny v ledničce.
  2. Těsto prsty rozprostřete do formy a pečlivě s ním vyplňte dno i okraje formy. Nakonec ho propíchněte vidličkou. 
  3. Ze surovin na náplň, tj. Lučiny, smetany, vejce a soli, vymíchejte hladký krém a nalijte do vystlané formy. 
  4. Cuketu nakrájenou na tenké pásky zatočte do ruliček a pokládejte na náplň. Cuketa vytvoří po upečení pěkné obrazce. 
  5. Navrch nasypte nastrouhaný sýr. 
  6. Quiche pečte v troubě na 180 °C pěkně dozlatova. Určitě poznáte, že je koláč hotový. I když uprostřed nebude náplň zcela pevná, nevadí to.
  7. Jakmile je navrchu pěkně upečený, máte hotovo. 
  8. Quiche podávejte vychlazený.

! Náš tip !

Můžete zkusit i listové těsto. Sice to už nebude pravý quiche, ale i tak vám bude slaný koláč určitě bude chutnat.

Výživové údaje na 100 g

energie
1100,8 kj / 262,1 kcal
tuky
18,2 g
sacharidy
16,1 g
z toho cukry
1,7 g
bílkoviny
7,6 g
sůl
0,2 g
vláknina
3,8 g