title
demikat_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Demikát

15 min + + 5
4 porce

Budete potřebovat

  • 1.50 lvoda
  • 1 kscibule
  • sůl a pepř
  • 200 gbrambory
  • 1 čajová lžičkačervená mletá paprika
  • 1 čajová lžičkakmín
  • 100 mlsladká smetana
  • 2 krajícecelozrnný chléb
  • 1 polévková lžícesádlo
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Do vody dejte vařit očištěnou a nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájené brambory, mletou červenou papriku a drcený kmín. Vařte tak dlouho, dokud brambory nezměknou. 
  2. Jedinečnou brynzu Liptov dejte do polévkové mísy a dobře promíchejte se smetanou. Následně tuto směs přilijte k bramborám s cibulkou a vše dobře rozmixujte. 
  3. Výsledek našeho kulinářského snažení nalijte do talířů, a pokud už
    pomocníci stihli nakrájet černý chléb na kostičky a opražit ho na rozpáleném sádle, nasypte ho do směsi. 
  4. Polévku můžete posypat nasekanou pažitkou, cibulkou nebo
    koprem. Zbývá už jen dozdobit talíř zeleninou a pustit se do toho!

Výživové údaje na 100 g

energie
238,2 kj / 56,7 kcal
tuky
3,5 g
sacharidy
4,5 g
z toho cukry
0,5 g
bílkoviny
1,7 g
sůl
0,4 g
vláknina
0,4 g