title
hydinova-pasteta-so-zapecenymi-korbacikmi_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Drůbeží paštika se zapečenými korbáčky

15 min
2 porce

Budete potřebovat

  • Liptov uzené korbáčiky 75g
  • 150 gkuřecí prsa
  • 350 gmleté maso
  • 70 gkuřecí játra
  • 1 čajová lžičkakmín
  • 2 ksvejce
  • 1 kscibule
  • 3 stroužekčesnek
  • 100 gvařený bůček
  • 2 polévková lžícerajčatový protlak
  • 1 čajová lžičkapapriková pasta
  • sůl a pepř
Liptov_korbaciky_udene_75g_400x400px.jpg
  1. Kuřecí maso i směs mletého masa opečte spolu s cibulí, česnekem, tymiánem, protlakem a paprikovou pastou na pánvi. 
  2. Nechte trochu vychladnout, rozmixujte, přidejte vajíčka a rozmixovaná játra, sůl a pepř. 
  3. Tuto směs dejte do formy vyložené plátky slaniny nebo bůčku. Uprostřed plnění položte do nádoby několik neuzených korbáčků Liptov. 
  4. Potom doplňte zbytek hmoty, nahoru položte slaninu a pečte ve vodní lázni v troubě 90–120 minut při teplotě 190 °C. Přejeme dobrou liptovskou chuť!

Výživové údaje na 100 g

energie
835,6 kj / 198,9 kcal
tuky
14,5 g
sacharidy
2,0 g
z toho cukry
1,3 g
bílkoviny
15,1 g
sůl
1,0 g
vláknina
0,3 g