title
dynovy crumble2_1245x915px.jpg
kral syru.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Dýňový crumble s Král Sýrů Safír

60 min + Příprava 20 minut a doba vaření 25 minut.
4 porce

Budete potřebovat

  • 800 gdýně Hokkaido
  • 125 gKrál Sýrů Safír
  • 2 kscibule
  • 100 gcelozrnná pšeničná mouka
  • 55 gmáslo
  • 2 polévková lžíceolivový olej
  • sůl
  • pepř
Kral Syru_Safir_100g_400x400px.jpg
  1. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  2. Dýni rozkrojíme napůl, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Dýni není
    nutné loupat, protože slupka během pečení sama změkne.
  3. Nakrájenou dýni vložíme do zapékací mísy a pokapeme olivovým olejem. Okořeníme
    čerstvě namletým pepřem a špetkou soli a pečeme v troubě na 200 °C po dobu 10–12 minut.
  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Poté ji podusíme na pánvi s trochou olivového oleje.
  5. Mezitím si připravíme drobenku. Celozrnnou mouku a měkké máslo vložíme do misky a
    dobře prohněteme. Drobenkovou směs uchováme do dalšího použití v lednici.
  6. Po 10–12 minutách pečení vyndáme kostičky dýně z trouby a rozprostřeme na ně podušenou
    cibuli a několik kousků sýru Král Sýrů Safír. Následně posypeme dýni drobenkou a navrch
    rozprostřeme znovu plísňový sýr Safír. 
  7. Pečeme dalších 15 minut, dokud nebude drobenka dozlatova.

Výživové údaje na 100 g

energie
603,4 kj / 143,7 kcal
tuky
8,5 g
sacharidy
12,6 g
z toho cukry
0,8 g
bílkoviny
3,1 g
sůl
0,4 g
vláknina
1,3 g