title
dynove-gnocchi-s-hribkovou-omackou_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Dýňové gnocchi s hříbkovou omáčkou

90 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 0.50 ksstřední dýně Hokkaido (na 150 g dýňového pyré)
  • 120 gLučina Linie
  • olivový olej na pokapání
  • 150 guvařené brambory
  • 100 gpolohrubá celozrnná mouka
  • 1 ksvaječný žloutek
  • 1 lžícemáslo
  • 1 kscibule
  • 300 gočištěné čerstvé hříbky (případně žampiony)
  • 200 mlmléko
  • 1 čajová lžičkacitronová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • petrželka
LUCINA LINIE 120g_400x400px.jpg
  1. Nejdříve si připravte dýňové pyré. Dýni omyjte, rozkrojte a vydlabte lžící. Nakrájejte ji na proužky, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, lehce pokapte olivovým olejem a pečete do změknutí.
  2. Po vychladnutí odstraňte z dýně slupku a zbytek dobře rozmačkejte vidličkou.
  3. Uvařené studené brambory nastrouhejte na jemnému struhadle a smíchejte se 150 g dýňového pyré.
  4. Přidejte mouku, žloutek, osolte a zpracujte těsto.
  5. Těsto si rozdělte na 4 díly. Z každého dílu vyválejte váleček 1 až 2 cm silný a nakrájejte je asi na 2 cm kousky. Vytvořte kuličky, obrácenou vidličkou je lehce přitlačte a stočte do válečku. Opatrně přendejte do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch, sceďte je.
  6. Na másle osmahněte do zlatova nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte pokrájené houby a restujte cca 15 minut, než začnou hříbky zlátnout. Část směsi dejte stranou na ozdobu (cca ¼).
  7. Do omáčky přidejte asi ⅔ mléka a krátce povařte. Osolte ji, opepřete, přidejte kmín a Lučinu rozmíchanou ve zbytku mléka. Omáčku už jen lehce zahřívejte, nesmí přijít k varu! Dochuťte citronovou šťávou a odstavte z plotny.
  8. Omáčku servírujte s gnocchi, restovanými hříbky (směsí hub a cibulky, kterou jste si dali stranou) a nasekanou petrželkou.

Výživové údaje na 100 g

energie
354,7 kj / 84,4 kcal
tuky
2,7 g
sacharidy
11,8 g
z toho cukry
1,1 g
bílkoviny
3,1 g
sůl
0,3 g
vláknina
1,3 g