title
dynove ravioli_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Dýňové ravioli

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 500 gdýně Hokkaido
  • 1 baleníLučina Kozí
  • 0.50 kscibule
  • 2 stroužekčesnek
  • 1 polévková lžícesezamový olej
  • sůl
  • mleté chilli
  • 500 g chlazenéravioli
  • 1 polévková lžícemáslo
  • 16 kscherry rajčata
  • 4 snítkaoregano
LUCINA KOZI NATURE 150_400x400px.jpg
  1. Na přípravu dýňových raviol nejprve oloupeme dýni a dužinu nakrájíme na malé
    kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli také nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme.
  2. Cibuli spolu s česnekem osmahneme na pánvi na rozpáleném sezamovém oleji. Přidáme
    dýni a orestujeme. Ochutíme solí a mletými chilli papričkami.
  3. Ravioli uvaříme ve velkém množství osolené vody podle návodu na obalu tak, aby byly al
    dente. Odebereme 150 ml vody z těstovin a odstavíme stranou, ravioli scedíme a udržujeme
    teplé. 
  4. Na omáčku přelijeme vodu z těstovin do hrnce, přidáme Lučinu kozí a necháme ji
    rozpustit ve vodě.
  5. Cherry rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Oregano omyjeme, osušíme, otrháme lístky a
    nasekáme nadrobno. Ravioli podáváme s omáčkou a kostičkami dýně. Dýňové
    ravioli servírujeme ozdobené cherry rajčátky a oreganem.

Výživové údaje na 100 g

energie
589,0 kj / 140,2 kcal
tuky
5,3 g
sacharidy
17,2 g
z toho cukry
1,8 g
bílkoviny
2,8 g
sůl
0,2 g
vláknina
4,2 g