Mandle, slunečnicová semínka a rozinky nasekejte na jemno, smíchejte s rozmixovaným vejcem a banánem, přidejte špetku soli.
Směs rozprostřete do vymazané formy o průměru 24 cm na asi půl centimetrovou vrstvu a vytvořte asi 3centimetrový okraj. Pečte 20 minut na 100 °C.
Na pánvi se lžící másla osmahněte dýňové pyré s kořením pěti vůní a citronovou šťávou, nechte vychladnout.
V mixéru vyšlehejte vejce, Lučinu a cukr, oddělte 1/2 a do té vmíchejte vychladlé dýňové pyré.
Směs s dýní dejte na korpus jako první vrstvu a pak přilijte druhou, bílou, polovinu. Jemně promíchejte. Na povrch posypte pekanovými ořechy a pečte zhruba 40 min na 150 °C.
Po vychladnutí nechte alespoň na 3 hodiny chladit v lednici. Před podáváním můžte polít karamelem.