title
dynovy-cheesecake-s-pekanovymi-orechy-a-karamelem_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Dýňový cheesecake s pekanovými ořechy a karamelem

90 min + + 10 min
8 porcí

Budete potřebovat

  • 5 ksLučina Smetanová
  • 2 hrstsekané mandle
  • 1 hrstslunečnicová semínka
  • 2 hrstrozinky
  • 1 ksbanán
  • 1 ksvejce
  • 1 špetkasůl
  • 1 hrnek dýňové pyré
  • 0.40 lžícetřtinový světlý cukr
  • 0.50 lžícekoření pěti vůní
  • 2 lžícecitronová šťáva
  • 2 ksvejce
  • 1 hrstpekanové ořechy
LUCINA SMETANOVA 120g_400x400px.jpg
  1. Mandle, slunečnicová semínka a rozinky nasekejte na jemno, smíchejte s rozmixovaným vejcem a banánem, přidejte špetku soli.
     
  2. Směs rozprostřete do vymazané formy o průměru 24 cm na asi půl centimetrovou vrstvu a vytvořte asi 3centimetrový okraj. Pečte 20 minut na 100 °C.
     
  3. Na pánvi se lžící másla osmahněte dýňové pyré s kořením pěti vůní a citronovou šťávou, nechte vychladnout.
     
  4. V mixéru vyšlehejte vejce, Lučinu a cukr, oddělte 1/2 a do té vmíchejte vychladlé dýňové pyré.
     
  5. Směs s dýní dejte na korpus jako první vrstvu a pak přilijte druhou, bílou, polovinu. Jemně promíchejte. Na povrch posypte pekanovými ořechy a pečte zhruba 40 min na 150 °C.
     
  6. Po vychladnutí nechte alespoň na 3 hodiny chladit v lednici. Před podáváním můžte polít karamelem.

Výživové údaje na 100 g

energie
1203,8 kj / 286,6 kcal
tuky
17,8 g
sacharidy
24,8 g
z toho cukry
22,1 g
bílkoviny
6,3 g
sůl
0,4 g
vláknina
2,1 g