V menším hrnci nechejte za stálého míchání zkaramelizovat třtinový cukr. Přilijte červené víno, odpařte alkohol a pak přidejte jemně nasekané sušené fíky a švestky, špetku skořice a jemně nastrouhané vlašské ořechy. Na mírném plameni vařte asi 10 minut. Po odstavení nechte vychladnout.
Hermelín podélně rozpulte, na obě půlky naneste tlustou vrstvu vychladlé fíkové pasty (zbytek uchovejte k servírování), spojte dohromady a vložte do nakládací nádoby. Přidejte snítku rozmarýnu, rozpůlené stroužky česneku a několik sušených švestek. Důkladně zalijte slunečnicovým olejem.
Hermelín servírujte na lůžku z rukolových lístků, ozdobte vlašskými ořechy, půlenými čerstvými fíky a sušenými švestkami ze sklenice. Hermelín přelijte zbytkem fíkové pasty, kterou v případě potřeby nařeďte olejem ze sklenice.