title
29a_1245x915px (1).png
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Fíková La Janette

30 min + + 15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Originál
  • 8 čajová lžičkatřtinový cukr
  • 200 mlvoda
  • 2červené víno
  • 4 kssušené švestky
  • 12 kssušené fíky
  • 1 špetka mletá skořice
  • 2 ksmleté vlašské ořechy
  • 4 stroužekčesnek
  • 2 snítkarozmarýn
  • 4 kssušené švestky
  • slunečnicový olej
  • 2 ksčerstvý fík
  • 20 ks lístkůrukola
  • 2 ksvlašské ořechy
SEDLCANSKY_Original_100g_400x400px.jpg
  1. V menším hrnci nechejte za stálého míchání zkaramelizovat třtinový cukr. Přilijte červené víno, odpařte alkohol a pak přidejte jemně nasekané sušené fíky a švestky, špetku skořice a jemně nastrouhané vlašské ořechy. Na mírném plameni vařte asi 10 minut. Po odstavení nechte vychladnout.
     
  2. Hermelín podélně rozpulte, na obě půlky naneste tlustou vrstvu vychladlé fíkové pasty (zbytek uchovejte k servírování), spojte dohromady a vložte do nakládací nádoby. Přidejte snítku rozmarýnu, rozpůlené stroužky česneku a několik sušených švestek. Důkladně zalijte slunečnicovým olejem.
     
  3. Hermelín servírujte na lůžku z rukolových lístků, ozdobte vlašskými ořechy, půlenými čerstvými fíky a sušenými švestkami ze sklenice. Hermelín přelijte zbytkem fíkové pasty, kterou v případě potřeby nařeďte olejem ze sklenice.

Výživové údaje na 100 g

energie
1078,1 kj / 256,7 kcal
tuky
19,7 g
sacharidy
9,1 g
z toho cukry
8,0 g
bílkoviny
7,7 g
sůl
0,6 g
vláknina
0,6 g