title
Lucina_francouzska-vajickova_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Francouzská vajíčková pomazánka s dijonskou hořčicí a kapary

15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 5 ks vejce vařené natvrdo
  • 1 ksLučina Originál 100g
  • 1 lžícedijonská hořčice
  • 1 lžícemáslo
  • 1 lžíce (nasekané)kapary
  • 1 lžícepažitka
  • sůl a pepř
LUCINA ALU 100g_400x400px.jpg
  1. Nasekáme vejce najemno a smícháme je s Lučinou, měkkým máslem a dijonskou hořčicí.
  2. Přidáme kapary a nasekanou pažitku, dochutíme solí a pepřem.
  3. Vše důkladně promícháme, dokud nevznikne hladká pomazánka.
  4. Podáváme s bagetou nebo malými croissanty.

Výživové údaje na 100 g

energie
773.2 kj / 184.1 kcal
tuky
15.3 g
sacharidy
1.5 g
z toho cukry
0.7 g
bílkoviny
10.4 g
sůl
0.9 g
vláknina
0 g