Grilovaný Hermelín s hruškami a švestkovou omáčkou
30 min
4 porce
Budete potřebovat
1 baleníSedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4x100g)
2 ksmenší hruška
1 ksmalý fenykl
2 ksmenší pomeranč
10 kskapary
20 ksbramborové lupínky
2 lžícemed
4 lžíceolivový olej
2 lžícecitronová šťáva
0.50 lžícepomerančová kůra
sůl
Fenykl a hrušky zbavte nejedlých částí a nakrájejte na jemné plátky. Přidejte dílky pomeranče a dresink z citronové šťávy, medu, soli a olivového oleje.
V misce smíchejte švestkovou omáčku s pomerančovou kůrou a rozmačkanými kapary.
Hermelíny podélně rozkrojte a každý proložte 5 bramborovými lupínky. Takto zabalte do alobalu. Grilujte z obou stran asi 5 minut.
Hotové sýry rozdělte na talíře, částečně přelijte omáčkou a doplňte salátem z hrušek a fenyklu.