Grilovaný Hermelín s perníkem a švestkovou omáčkou
30 min + + 15 min
4 porce
Budete potřebovat
1 baleníSedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4x100g)
50 gstrouhaný perník
100 gsušené švestky
30 gpřepuštěné máslo na smažení
3 ksšalotka
2 lžíceolej
40 mlbrandy
200 mlčervené víno
1 ksskořice
0.50 lžícecitronová kůra
1 lžícehnědý cukr
Šalotky oloupejte, nakrájejte najemno a krátce osmahněte na oleji. Přidejte švestky nakrájené na kostky, zalijte vínem, přidejte cukr, skořici, citronovou kůru, přiklopte a zvolna duste do změknutí. Potom přimíchejte švestkovou omáčku, brandy a míchejte dál do zhoustnutí.
Sýry rozbalte, potřete máslem a posypte perníkem. Zabalte do alobalu a grilujte asi 5 minut z každé strany.
Hotové sýry podávejte se směsí s dušenými švestkami, můžete je doplnit hroznovým vínem a listovými saláty.