title
16a_1245x915px (1).jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Grilovaný Hermelín s perníkem a švestkovou omáčkou

30 min + + 15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 baleníSedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4x100g)
  • 50 gstrouhaný perník
  • 100 gsušené švestky
  • 30 gpřepuštěné máslo na smažení
  • 3 ksšalotka
  • 2 lžíceolej
  • 40 mlbrandy
  • 200 mlčervené víno
  • 1 ksskořice
  • 0.50 lžícecitronová kůra
  • 1 lžícehnědý cukr
  1. Šalotky oloupejte, nakrájejte najemno a krátce osmahněte na oleji. Přidejte švestky nakrájené na kostky, zalijte vínem, přidejte cukr, skořici, citronovou kůru, přiklopte a zvolna duste do změknutí. Potom přimíchejte švestkovou omáčku, brandy a míchejte dál do zhoustnutí.
     
  2. Sýry rozbalte, potřete máslem a posypte perníkem. Zabalte do alobalu a grilujte asi 5 minut z každé strany. 
     
  3. Hotové sýry podávejte se směsí s dušenými švestkami, můžete je doplnit hroznovým vínem a listovými saláty.

Výživové údaje na 100 g

energie
1191,1 kj / 381,8 kcal
tuky
23,1 g
sacharidy
22,0 g
z toho cukry
10,2 g
bílkoviny
12,8 g
sůl
1,0 g
vláknina
1,9 g