Svět sýrů - Grilovaný Hermelín se zeleným chřestem a šunkou
title
12a_1245x915px (1).png
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Grilovaný Hermelín se zeleným chřestem a šunkou

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksSedlčanský Hermelín na gril Originál s brusinkovou omáčkou
  • 4 větvičkazelený chřest
  • 4 plátkyvařená šunka
  • 1 lžícemed
  • 1 lžícesójová omáčka
  • tabasco
  • sůl
SEDLCANSKY_Na_gril_Original_brusinky_4x100g_400x400px.jpg
  1. V kastrolu přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní chřest. Vařte ho asi 1 minutu, potom ho vyndejte, zchlaďte ve studené vodě a rozkrojte na poloviny.
     
  2. V misce rozmíchejte med se sójovou omáčkou a tabascem. Rozbalte Hermelíny, na každý položte plátek šunky, potřete ochuceným medem, položte na něj dvě poloviny chřestu, šunku zaviňte a položte na Hermelín.
     
  3. Opatrně zabalte Hermelíny do alobalu, položte je na gril a grilujte z každé strany asi 5 až 7 minut. Hotové Hermelíny přendejte na talíře, doplňte podle chuti listy salátu a brusinkovou omáčkou.

Výživové údaje na 100 g

energie
973,9 kj / 231,9 kcal
tuky
16,4 g
sacharidy
7,6 g
z toho cukry
7,1 g
bílkoviny
14,2 g
sůl
1,8 g
vláknina
0,4 mg