title
13a_1245x915px (1).png
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Grilovaný Pikant s listovým špenátem a rozinkami

30 min
4 porce

Budete potřebovat

Sedlčanský Hermelín Pikantní 100g.png
  1. Špenát důkladně vyperte, zbavte silných řapíků a listy pokrájejte na široké pruhy. Rozinky propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
     
  2. Na pánvi nahřejte máslo, přidejte rozinky a zamíchejte. Když se rozinky začnou nafukovat, přidejte špenát, ½ lžičky pikantního koření, cukr, skořici a podle chuti přisolte. Podlijte vodou a míchejte, dokud špenát nezvadne.
     
  3. Hermelíny potřete olejem, posypte zbylým pikantním kořením a na každý dejte čtvrtinu připraveného špenátu. Sýry umístěte na alobal, přes špenát položte kousek pečicího papíru a zabalte. Grilujte z každé strany 5 až 7 minut. Hotové sýry rozbalte, přendejte na talířky a doplňte vhodným salátem.

Výživové údaje na 100 g

energie
1096,8 kj / 261,1 kcal
tuky
21,4 g
sacharidy
6,6 g
z toho cukry
5,7 g
bílkoviny
11,7 g
sůl
1,0 g
vláknina
0,3 g