title
sedlcansky s little gem_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Grilovaný Sedlčanský Hermelín XXL s pepřem, grilovaným little gem salátem a hořčicovou zálivkou

30 min
4 porce

Budete potřebovat

Sedlčanský Hermelín XXLna gril s pepřem 2x120g.png
  1. Hlávky salátů little gem rozřízneme na poloviny a omyjeme.
  2. Gril předehřejeme na střední teplotu.
  3. Poloviny salátů potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  4. Salát grilujeme řeznou stranou dolů, dokud se neobjeví grilovací proužky a salát mírně nezměkne.
  5. Sedlčanský Hermelín s pepřem grilujeme z obou stran, dokud se nezačne uvnitř rozpouštět.
  6. V mělké misce vytvoříme zálivku smícháním dijonské hořčice, medu a vinného octa.
  7. Na talíře umístíme grilovaný salát, na něj položíme grilovaný Hermelín a vše přelijeme hořčicovou zálivkou.

! Náš tip !

K tomuto jídlu se skvěle hodí grilovaná bagetka nebo opečený toast.

Výživové údaje na 100 g

energie
1154.2 kj / 274.8 kcal
tuky
22.9 g
sacharidy
2.9 g
z toho cukry
2.3 g
bílkoviny
14.7 g
sůl
1.5 g
vláknina
0.2 g