title
grilovany-polostiepok-s-brusnicovou-a-slivkovou-omackou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Grilovaný sýr Pološtiepok s brusinkovou a švestkovou omáčkou

10 min
4 porce

Budete potřebovat

Liptov_Polostiepok_grill_brusnicova_290g_1245x915px.jpg
  1. Sýr Pološtiepok grilujte na rozehřáté plotně nebo v misce určené ke grilování s přidáním kapky oleje. 
  2. Sýr musí být uprostřed co nejvíce prohřátý, aby se lahodně táhnul.
  3. Na čerstvý nebo opečený krajíc chleba položte grilovaný sýr. 
  4. Jako přílohu můžete použít grilovanou zeleninu ochucenou bylinkami a olivovým olejem.
  5. Podávejte se studenou švestkovou omáčkou nebo s brusinkovou omáčkou

! Náš tip !

Pokud grilujete česnek, vodorovně přeřízněte celou hlavičku a obě poloviny grilujte řezem dolů. Chuťovku vylepšíte posypáním opečenou cibulkou. Chléb můžete potřít česnekem a hotové dílo okořenit čerstvým pepřem z mlýnku.

Sýr Pološtiepok na gril servírujte 2–3 minuty po ugrilování.
 

Chuť zeleniny zjemníte přidáním nasekaných čerstvých bylinek a másla bezprostředně po ugrilování.